Conferenties

Hoe vergeving schenken je leven verandert

Met Wilkin van de Kamp en de Vrij Zijn Band

Zaterdag 3 december 2022 – Amersfoort

Uit eigen ervaring weet Wilkin van de Kamp dat ‘ik vergeef je’ misschien wel de moeilijkste woorden zijn om uit te spreken. Vergeving schenken is niet gemakkelijk. Het is makkelijker om onze bitterheid te koesteren en wraak te zoeken. Maar wraak kan niet ongedaan maken wat ons is aangedaan. Bitterheid kan ons niet teruggeven wat we zijn kwijtgeraakt. Vergeving schenken is uitermate lastig en ongelooflijk moeilijk, maar kan het grootste cadeau worden dat we ooit hebben gekregen – als we bereid zijn het te schenken.

Vergeving schenken is een pijnlijk proces. Het vergt tijd om onder ogen te zien waar onze pijn zit en wat er is aangericht. Er is iets van ons geroofd: ons vertrouwen in mensen, onze waardigheid, onze reputatie, onze gezondheid. Vergeving schenken is de sleutel tot vrijheid, vrede, genezing en een hoopvolle toekomst. Het is een proces waarin we stap voor stap heling gaan ervaren. Soms moeten we iemand meerdere malen vergeven, voordat we emotioneel worden losgemaakt van de persoon in kwestie en van alle negatieve emoties en herinneringen uit het verleden. Loslaten vraagt moed, maar het is een keuze met alleen maar positieve gevolgen. Er ontstaat ruimte voor iets nieuws. Er gaan deuren open die we voorheen niet hebben opgemerkt.

In deze conferentie wil Wilkin ons helpen om zelf stappen te zetten en om anderen stap voor stap te helpen weer gezond te worden en het leven te omarmen. We hebben de vrijheid om te kiezen de ander te vergeven. Die vrijheid kan niemand ons ontnemen. Die kunnen we hoogstens onszelf onthouden.

Aanmelden

Locatie: Rafael Gemeente Amersfoort, Kosmonaut 2, 3824 MK, Amersfoort
Kosten: Deze conferentie is gratis (inclusief koffie/thee en lunch).
Helaas kunnen we geen rekening houden met verschillende diëten. Mocht je een dieet hebben, voel je dan vrij om je eigen lunch mee te nemen.

09:30 Opening zaal
10:00 – 12:30 Samenkomst 1:
Spreker: Wilkin van de Kamp
Onderwerp: De sleutel tot vrijheid en genezing
12:30 – 13:30 Lunchpauze
13:30 – 15:00 Samenkomst 2:
Spreker: Wilkin van de Kamp
Onderwerp: Als je jezelf niet kunt vergeven
15:00 – 15:30 Koffie/theepauze
15:30 – 17:00 Samenkomst 3:
Spreker: Wilkin van de Kamp
Onderwerp: Als vrienden je hebben verraden