Vrij Zijn Zomerweek 20192019-06-28T21:12:14+00:00

Vrij Zijn Zomerweek 2019

21 juli – 26 juli 2019
Pagedal Stadskanaal

Thema: ‘Reckless Love

Het thema van de Vrij Zijn Zomerweek 2019 is de titel van een lied dat de hele wereld is overgegaan. Het voerde maar liefst drie maanden lang de christelijke hitlijsten in Amerika aan. Het gaat over de Goede Herder die 99 schapen achterlaat om dat ene verloren schaap te vinden. Het lijkt bijna of God in zijn onstuimige liefde roekeloos en onberekenend is: zijn liefde voor ons kostte de hemel haar grootste schat. Hij geeft zichzelf, ongeacht hoe wij er op zullen reageren. Het lijkt bijna onverantwoordelijk dat dezelfde God ons de bediening van Jezus toevertrouwt.

De inschrijving voor de Vrij Zijn Zomerweek is gesloten. Het is niet meer mogelijk om je aan te melden. Wel kun je de zomerweek één of meerdere dagen als daggast meemaken.

Meer informatie

Wat maken we er soms een zooitje van. Maar God weet wat Hij doet. Kom en ontdek dat de eeuwige God van liefde jou najaagt om je hart te winnen, omdat jij meetelt in zijn wonderlijke plan voor deze wereld.

Avonddiensten met Brian Doerksen
Vijf avonden achter elkaar zal Brian Doerksen samen met de Vrij Zijn Band een groot deel van de aanbidding leiding. De avonddiensten zijn ook toegankelijk voor daggasten. Naast een groot deel van de aanbidding zal hij van maandag- tot en met donderdagmorgen ook een parallelprogramma voor aanbiddingsleiders en muzikanten verzorgen.

NIEUW: Parallelprogramma voor aanbiddingsleiders met Brian Doerksen
‘Hoe ziet emotioneel gezonde aanbidding er uit, en hoe klinkt het? Ik zal samen met jullie onze emoties onderzoeken, zoals deze in relatie staan tot onze uiting van aanbidding. We voelen omdat God eerst voelt, dus zullen onze aanbidding en de muziek die we gebruiken een bijbelse uitdrukking hiervan moeten zijn, inclusief uitingen van verdriet, rouw en weeklagen, naast die van dankbaarheid en vreugde. Ik zal de verhalen en de lessen die ik in de afgelopen vijfentwintig jaar als aanbiddingsleider heb gehoord en geleerd met je delen. We zullen het hebben over vragen zoals: ‘Welke impact heeft onze liederenkeuze op de cultuur van onze geloofsgemeenschappen?’ ‘Welke aloude manieren van aanbidding brengen ook vandaag nog leven in onze kerken?’ Als je geïnteresseerd bent in hoe je op een effectievere wijze Gods kinderen kunt leiden en voeden en zelf verankerd kunt blijven in Gods liefde, dan is dit parallelprogramma op jouw lijf geschreven.’

Aantal beschikbare plaatsen: 350
Tijdstip: 10:15 – 12:30 uur
Voor het parallelprogramma dien je je vooraf via het aanmeldformulier aan te melden. Je kunt dit programma alleen in zijn geheel volgen (maandag-, dinsdag,- woensdag- en donderdagochtend)

NIEUW: Parallelprogramma voor leiders met Jan Pool en Wim Hoddenbagh
‘Ik hou van de Kerk! Met de Kerk bedoel ik Gods gemeente als geheel: al die kerken die wereldwijd samen Gods veelkleurigheid weerspiegelen. De Kerk is een geweldig krachtig instrument in de handen van God om een gevallen wereld met God te verzoenen. Het is niet overdreven om te zeggen dat de toekomst van de wereld in handen is van de plaatselijke kerken. De enige echte hoop die de wereld heeft is Christus in ons en de Heilige Geest die door ons heen werkt. Wij zijn geroepen om door woord en daad uitdrukking te geven aan de liefde van de Vader voor ieder mens. Als leden van het lichaam van Christus zijn wij zijn handen, zijn voeten, zijn ogen, zijn hart en zijn mond. Díe Kerk heeft goede leiders nodig, die geestelijk, emotioneel en fysiek gezond zijn. Tijdens deze bijeenkomsten zul je door diverse sprekers geïnspireerd en bemoedigd worden. En ontvang je belangrijke sleutels om een gezond leider te worden. Van harte nodig ik je uit om aan dit parallelprogramma mee te doen!’

Aantal beschikbare plaatsen: 110
Tijdstip: 10:15 – 12:30 uur
Voor het parallelprogramma dien je je vooraf via het aanmeldformulier aan te melden. Je kunt dit programma alleen in zijn geheel volgen (maandag-, dinsdag,- woensdag- en donderdagochtend)

NIEUWS: De laatste Vrij Zijn Zomerweek!
Komende zomer zal de laatste Zomerweek plaatsvinden onder verantwoordelijkheid van Vrij Zijn. Drie jaar geleden sprak God dat we ons moesten focussen op onze missie. Vervolgens hebben we een aantal activiteiten – waarin we hoofdzakelijk een ondersteunende rol hadden – overgedragen aan anderen (de Vrij Zijn Mannendagen, Vrouwendagen en het huwelijksweekend). Na een driejarige reorganisatie zijn we nu klaar voor de nieuwe fase. Steeds meer landen openen zich voor het onderwijs van Vrij Zijn, wat ons heeft doen besluiten om uiteindelijk ook de Vrij Zijn Zomerweek over te dragen aan een bevriende bediening. Hiermee blijft de Zomerweek behouden en kan Vrij Zijn zich concentreren op haar missie in Nederland en ver daarbuiten. We zullen samen met de nieuwe bediening, waar we nu mee in gesprek zijn, voor een goede overdracht zorgen in 2020! Maar eerst beleven we de Vrij Zijn Zomerweek 2019.

Voor jong en oud
Voor alle leeftijden is er een programma vol sport, spel, actie, humor en ontmoeting. In aansprekende programma’s worden volwassenen, jongeren, tieners en kinderen meegenomen in een persoonlijke zoektocht naar de Heilige Geest. Iedereen wordt uitgedaagd radicale keuzes te maken met God en Jezus te volgen op alle terreinen van zijn leven.

Een echte vakantieweek
Vakantiepark Pagedal maakt met zijn vele speeltuintjes, zwembad, voetbalkooi en de mooie omgeving – waar het prima fietsen en wandelen is – van de Vrij Zijn Zomerweek een echte vakantieweek!

Kom met je vrienden
We nodigen je uit om met je vrienden, familie, kinderen en tieners de zevende Vrij Zijn Zomerweek in Stadskanaal mee te vieren (van 21 juli tot en met 26 juli 2019). Een conferentie voor het hele gezin, waarin we Gods tegenwoordigheid op bijzondere wijze in ons midden ervaren. Elk jaar zien we God wonderen doen in alle programma’s.

Inschrijving gesloten
De aanmelding voor de Vrij Zijn Zomerweek is gesloten. Let op: je kunt je niet meer aanmelden of een bestaande aanmelding wijzigen. Ook kun je je niet meer ter plekke aanmelden aan het begin van de conferentie. Dit heeft te maken met de voorbereidingen voor de medewerkers, de polsbandjes, de vakantieperiode, het aantal stoelen per ruimte, presentielijsten, etc.

Kom gezellig een dagje langs als daggast
Gelukkig is er in de grote zaal bij de volwassenen nog plaats voor daggasten. We nodigen je heel graag uit om ook een dagje naar Stadskanaal te komen om dit feest met ons mee te vieren. Voor €13,- per dienst kun je een kaartje kopen bij de Vrij Zijn balie. Je hoeft je hiervoor niet van tevoren aan te melden. Het middagprogramma met inspirerende workshops kun je dan gratis volgen.

Bekijk het weekprogramma

Je bent van harte welkom om deze Vrij Zijn Zomerweek mee te beleven. We ontmoeten je graag in Stadskanaal.

X