Meewerken kinderwerk2019-05-27T09:29:54+00:00

Vrij Zijn Zomerweek 2019

Meewerken met het kinderwerk

Heb jij passie voor Gods Koninkrijk en voor kinderen? Dan is kinderwerk op de Vrij Zijn Zomerweek iets voor jou! Je zult na deze geweldige conferentie vol nieuwe inspiratie en kracht weer naar huis gaan.De Vrij Zijn Zomerweek is een week van vernieuwing door de kracht van de Heilige Geest voor het hele gezin! Het is leerzaam, ontroerend en inspirerend om te zien wat er gebeurt als de Heilige Geest de ruimte krijgt om te werken in kinderlevens. Absoluut een inspiratiebron voor het kinderwerk in je eigen gemeente!

Coördinatie
De hoofdcoördinatie van het kinderwerk wordt verzorgd door Liesbeth Mandemaker (0-9 jaar en de Bijzondere Kinderen). Jasmijn Boon is coördinator voor de kinderen van 10-12 jaar. 

Op zoek naar kinderwerkers
We zijn op zoek naar kinderwerkers voor alle leeftijdsgroepen: 0-1 jaar, 2-3 jaar, 4-5 jaar, 6-7 jaar, 8-9 jaar en professionele medewerkers voor de bijzondere kinderen groep. Voor de groep 6-7 jaar hebben we genoeg kinderwerkers. Voor deze groep zijn we alleen op zoek naar enthousiaste muzikanten en/of aanbiddingsleider die tijdens deze week de kinderen mee willen nemen in aanbidding.

Als kinderwerker begeleid je gedurende de week een vast groepje kinderen. Je bent echt een mentor voor hen. Ook kijken we graag wat je gaven en talenten zijn en hoe je die wilt of kunt inzetten in de desbetreffende leeftijdsgroep.

Iedere groep heeft elke ochtend een tijd van geestelijk en praktisch voorbereiden, waarbij je als kinderwerker ook wordt verwacht. Nadat de kinderen zijn opgehaald, wordt er nog opgeruimd, kort geëvalueerd en voorbereid voor de volgende dag. De rest van de middag kun je vrij besteden, of een seminar volgen.

De kinderen van 0-7 jaar en de bijzondere kinderen hebben elke ochtend hun eigen samenkomst.
De 8-9 jarigen hebben elke ochtend en op drie avonden hun eigen samenkomst: zondag-, dinsdag- en donderdagavond.

De 10-12 jarigen hebben elke ochtend en elke avond een eigen samenkomst.
Kinderwerkers die geen avondprogramma hebben, zijn dus welkom om de avonddiensten in de grote zaal bij te wonen.

Voor elke leeftijdsgroep zoeken we ook een kinderwerker die een geldig BHV-certificaat heeft en als BHV-er inzetbaar is. Lijkt dit je wat? Meld je dan zeker aan!

Wat zijn de voorwaarden waar je als kinderwerker aan moet voldoen?

 • Je hebt een levende relatie met Jezus
 • Je hebt (enige) ervaring met kinderwerk
 • Je staat open voor kinderen, hebt geduld en liefde
 • Je kunt de voorbereidingsbijeenkomst (15 juni 2019 in Maassluis) bijwonen (0-9 jaar en Bijzondere Kinderen). Je maakt hier kennis met je team en met de coördinatoren. Er worden taken verdeeld en er is een tijd van geestelijk voorbereiden. Klik hier voor de uitnodiging van de kinderwerkersdag
 • Je vult een volledig ingevuld intake-formulier in
 • Een leider uit je kerkelijke gemeente is bereid het referentieformulier over jou in te vullen
 • Je bent bereid om een gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen via Vrij Zijn (lees hieronder meer over VOG-aanvraag)
 • Je hebt een dienende en flexibele houding in het team
 • Je bent bereid om mee te denken in de voorbereiding. Veel communicatie hiervan gaat via de mail
 • Als campinggast help je zaterdagmiddag mee met voorbereiden en opbouwen in de desbetreffende leeftijdsgroep. Je bent als medewerker op vrijdagavond welkom op de camping, anders zaterdagmorgen
 • Je bent aanwezig bij de startbijeenkomst voor alle medewerkers op zondag 21 juli van 13:00 – 14:00 uur
 • Na de startbijeenkomst (14:00 uur) ben je verder bij de voorbereiding aanwezig in de desbetreffende leeftijdsgroep
 • Vrijdagochtend 26 juli om 9:00 uur zal er nog een afsluitende bijeenkomst zijn voor alle medewerkers, hiervoor ben je van harte uitgenodigd
 • Vrijdag 26 juli ben je na de ochtenddienst aanwezig om de kinderwerkruimtes op te ruimen

Referentieformulier
Om ouders de garantie te geven dat wij werken met betrouwbare kinderwerkers, gebruiken we een referentieformulier. Wil jij meewerken als kinderwerker (en dat hopen we van harte), laat dan het referentieformulier invullen door een oudste/voorganger/leider uit jouw gemeente, die kan beoordelen of jij hiervoor geschikt bent (Klik hier voor het referentieformulier). We bellen deze persoon ook op, dus laat het serieus invullen. We willen de ouders, die hun kinderen aan ons toevertrouwen een zo goed mogelijke waarborg geven dat hun kinderen bij ons veilig zijn.

Intakeformulier
Tevens vragen we kinderwerkers om zelf het intakeformulier in te vullen, zodat we jou beter leren kennen. Deze ontvang je per e-mail zodra je je hebt aangemeld als kinderwerker voor de Vrij Zijn Zomerweek.

Heb je in 2018 meegewerkt in het kinderwerk, dan hoef je dit jaar niet opnieuw een intakeformulier en referentieformulier in te laten vullen.

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG-aanvraag)
Vrij Zijn wil zich zo goed mogelijk houden aan de door de overheid aanbevolen maatregelen om de veiligheid van de minderjarige (bijzondere) kinderen zoveel mogelijk te garanderen. We vinden het belangrijk om hierin transparant en zorgvuldig te zijn en ook aan te kunnen tonen dat we er vanuit de organisatie alles aan doen om dit goed te organiseren, in het belang van de kinderen.

Daarom gaan we vanaf dit jaar ook werken met een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De aanvraag wordt door Vrij Zijn aangevraagd en wordt dan per mail naar jou verzonden. Deze aanvraag dien je via je eigen DigiD code te bevestigen. Binnen 2-8 weken krijgt de vrijwilliger de gratis VOG per post thuisgestuurd. De originele aanvraag dient dan naar de coördinator te worden verstuurd/afgegeven.

 • 0-9 jaar en de Bijzondere Kinderen: Stichting Vrij Zijn, p/a Marsmanstraat 3, 3141 BR, Maassluis, t.a.v. Liesbeth Mandemaker
 • 10-12 jaar: Stichting Vrij Zijn, p.a. H.A. Lorentzstraat 86, 1782 JL Den Helder, t.a.v. Jasmijn Boon

Korting voor kinderwerkers
Help jij mee als kinderwerker? Dan bieden we je de volgende kortingsregeling aan:
• Je betaalt je eigen accommodatie en krijgt € 50,- korting op deze verblijfskosten
• Je betaalt géén conferentiekosten (à € 105,- vanaf 17 jaar)
• Je kunt (als je dat wilt) reiskosten declareren

In eerste instantie betaal je het volledige bedrag. De korting en de conferentiekosten worden na 7 juni 2019 teruggestort zodra het intake-formulier en het referentieformulier zijn ingeleverd, de coördinator akkoord heeft gegeven én de factuur is betaald. Na 12 juli 2019 worden er door Vrij Zijn geen vergoedingen (i.v.m. vakantieperiode) teruggeboekt. Dit zal dan tijdens of na de Vrij Zijn Zomerweek gebeuren.

Meer weten?
Mail dan naar liesbethmandemaker@vrijzijn.nl (0-9 jaar en de Bijzondere Kinderen) of naar jasmijnboon@live.nl (10-12 jaar)

Aanmelden?
Stap 1:
Meld je online aan voor de conferentie (www.vrijzijn.nl), met de vermelding dat jij wilt meewerken als kinderwerker. Wanneer je je als kinderwerker hebt aangemeld, krijg je een aparte bevestigingsmail met daarin een link waarmee je het intakeformulier kunt invullen (Let op: deze bevestigingsmail wordt verzonden naar het e-mailadres van de hoofdboeker).

Stap 2:
Laat zo snel mogelijk het referentieformulier invullen (een link naar dit formulier staat ook in deze bevestigingsmail) door een oudste/voorganger/predikant/leider uit jouw kerkelijke gemeente. Mail deze naar (0-9 jaar en de Bijzondere Kinderen) liesbethmandemaker@vrijzijn.nl of (10-12 jaar) naar jasmijnboon@live.nl

Je kunt je referentieformulier ook per post opsturen naar:

 • 0-9 jaar en de Bijzondere Kinderen: Stichting Vrij Zijn, p/a Marsmanstraat 3, 3141 BR, Maassluis, t.a.v. Liesbeth Mandemaker
 • 10-12 jaar: Stichting Vrij Zijn, p.a. H.A. Lorentzstraat 86, 1782 JL Den Helder, t.a.v. Jasmijn Boon

Stap 3:
Gratis VOG-aanvraag. Deze wordt geregeld door de coördinator van Vrij Zijn. Je krijgt t.z.t. bericht in je mailbox dat je deze kunt bevestigen met je DigiD.

X