Ria las het boek U bent altijd bij mij en schreef ons een brief: ‘Toen ik tweeëntwintig was leerde ik God kennen. Ik ben getrouwd, heb twee dochters en vijf kleinkinderen. Sinds 1999 heb ik een auto-immuunziekte, die het grootste deel van mijn lever heeft aangetast. In 2008 werd ik volledig afgekeurd voor mijn werk. Maar ik geniet van het leven. Ik ben beperkt in veel dingen en vooral in energie, maar ik leef mijn leven met mijn Heer volledig. Ik laat op diverse gebieden merken en vertel waar mijn inspiratie vandaan komt en dat ik een geweldig leven met mijn Heer heb.

Begin vorig jaar werd ik getroffen door borstkanker; een grote, agressieve tumor had zich genesteld en de artsen waren bang dat er uitzaaiingen waren. Dat bleek niet het geval, maar de artsen wisten in eerste instantie niet zo goed hoe ze de kanker moesten aanpakken in verband met de toestand van mijn lever. In deze mallemolen heb ik op een gegeven moment tegen mijn man gezegd: ‘Ik leef vandaag, ik geniet van alles wat God geeft: de zon, mijn kinderen en kleinkinderen. Ik heb veel liefde om mij heen, dus ik zet de knop om.

Ik heb jullie boek U bent altijd bij mij nu al drie keer gelezen. Het is een en al herkenning, vooral de vragen die Aukje had, hoe jullie in het proces stonden, alles. Ik vind het knap dat Aukje alles kon reconstrueren, alsof het gisteren gebeurde. Indringend, maar ook gevoelig, getuigend en zelfs humoristisch. Dank jullie wel voor dit troostboek. Ik heb het inmiddels cadeau gedaan aan mijn drie zussen en buren, die me onvoorwaardelijk steunen. Vandaag, een jaar na de diagnose, kan ik getuigen: ‘U was en bent altijd bij mij.’ Ik hoop komende zaterdag naar de U bent altijd bij mij-conferentie in Rotterdam te komen.’