Vrij Zijn Trainingsschool 2018-20192019-04-24T11:19:55+00:00

Trainingsschool
2018-2019

Je vrijheid in Christus doorgeven

De Vrij Zijn Bevrijdingsconferenties zijn voor duizenden mensen, die verstrikt zijn geraakt in zonde, leugen en emotionele of demonische gebondenheid, tot zegen geweest om hun vrijheid in Christus te ontvangen. Op de Vrij Zijn Trainingsschool hebben we inmiddels bijna 3.000 studenten getraind – uit vrijwel de gehele breedte van de Kerk – om de dienst van genezing en bevrijding in hun eigen kerk of gemeente handen en voeten te geven. Gedurende 30 avonden en 5 praktijkdagen wordt een bijbels fundament gelegd voor de dienst van genezing en bevrijding.

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk. Heb je de instapmodule gevolgd en wil je deelnemen als jaarstudent? Stuur dan een mail naar training@vrijzijn.nl en dan maken we het in orde.  

Een jaar waarin je als student ook met jezelf aan de slag gaat en zo zelf de zegen van bevrijdingspastoraat mag ontvangen. Op onze trainingsschool wordt het geleerde niet alleen toegepast, maar leer je vooral door te doen. Als jij het verlangen hebt om door ons team getraind te worden, meld je dan aan voor een levensveranderend jaar, zodat je tot zegen kunt zijn voor velen. Ik zie er naar uit om je het komende cursusjaar te mogen begroeten!

Avond-Trainingsschool
De Vrij Zijn Trainingsschool bestaat uit 30 avonden en 5 praktijkzaterdagen. Een team van negen docenten zal de lesavonden en praktijkdagen verzorgen. Er wordt lesgegeven aan de hand van het ‘Handboek voor bevrijdingspastoraat’. De opbouw van het onderwijs komt grotendeels overeen met de indeling van de questionnaire uit het handboek.

Zelf ga je als student met een klein groepje met 2 medestudenten door de questionnaire. Dit doe je door buiten school met elkaar het geleerde in praktijk te brengen. Je voert gesprekken, stelt vragen, en probeert samen tot een aantal gebedspunten te komen naar aanleiding van de questionnaire. Op de laatste praktijkdag ga je in je groepje voor jezelf en elkaar bidden onder leiding van een ervaren pastoraalwerker.

Op de praktijkdagen leer je je open te stellen voor de Heilige Geest, hoe je de questionnaire kunt afnemen, ben je getuige van het dieptegebed van een confident en mag je zelf op de laatste praktijkdag de zegen van genezing en bevrijding door bevrijdingspastoraat ontvangen. Daarnaast verwachten we van je dat je in dit cursusjaar ten minste één Vrij Zijn Bevrijdingsconferentie bijwoont (deze conferentie is gratis). We adviseren je om vooraf eerst de Vrij Zijn Bijbelschool te volgen.

Werken in groepen
Aan het begin van het schooljaar word je door de schoolleider in een kleine groep (3 personen) gedeeld. Met deze groep zul je samen door de questionnaire gaan en het geleerde in de praktijk toe te passen. Op zowel de lesavonden als de praktijkdagen vinden er actieve momenten plaats in zowel de grote als de kleine groep. Samen ben je sterker!

Instapmodule
Het is mogelijk om de eerste drie avonden als instapmodule te volgen. Tijdens deze drie avonden krijg je een indruk van de Vrij Zijn Trainingsschool en daarna is het mogelijk om je als jaarstudent aan te melden. De kosten van de instapmodule bedragen € 55,-.

De slotavond
Voor de feestelijke slotavond mag elke student twee gasten uitnodigen. Naast koffie met gebak zullen we op deze avond samen met de Vrij Zijn Band God danken voor alle zegeningen die we dit cursusjaar van Hem hebben ontvangen. Uit de hand van de schoolleider en de hoofddocent ontvang je je certificaat van deelname en zal een aantal studenten hun getuigenis geven over wat God dit cursusjaar in hun leven heeft gedaan.

Lesboek en leerplan
De docenten geven onderwijs en training aan de hand van het ‘Handboek voor bevrijdingspastoraat’ van Wilkin van de Kamp (hoofddocent). Het handboek is het resultaat van jarenlange studie en praktijkervaring op het gebied van de dienst van genezing en bevrijding en is bedoeld als een naslagwerk voor predikanten, voorgangers, pastoraal werkers, hulpverleners en anderen die in de dienst van genezing en bevrijding actief (willen) zijn. Van de studenten wordt verwacht dat zij het handboek in hun bezit hebben en tijdens de lessen bij zich hebben. Op de eerste avond ontvangen de jaarstudenten een leerplan en een lees- en luisterlijst met boeken en luister-CD’s die worden aanbevolen als aanvulling op het onderwijs. Let op: het handboek zit ingegrepen bij het lesgeld voor jaarstudenten!

Certificaat
Alle studenten die tenminste 80% van de lesavonden hebben gevolgd, ontvangen aan het einde van het leerjaar een certificaat van deelname.

Docenten
Wilkin van de Kamp (hoofddocent), Gerdien Lammers, Corlien Doodkorte, Sijko-Jan Hoeksema, Frans de Jong, Carlie Koens, Jan-Willem en Joke Grievink, Jaap en Astrid Feddes.

Schoolleider
Renee Klijnsma is schoolleider van de Vrij Zijn Trainingsschool. Renee is getrouwd met Emiel en samen hebben zij twee kinderen. Renee geeft koor- en zangles, gaat al een aantal jaar mee met de conferentie als zangeres bij de Vrij Zijn Band en geniet daar met volle teugen van.

Tijden
Dinsdagavonden van 19:30 tot 21:45 uur.
Praktijkdagen van 10:00 tot 17:00 uur.

Locatie
Christelijke Hogeschool Ede
Oude Kerkweg 100
6717 JS Ede

Kosten
Instapmodule (eerste drie avonden): €55 (inclusief administratiekosten)
Jaarstudent 2018 – 2019:
€ 540 (inclusief administratiekosten)
(inclusief lesboek, lunch op de praktijkdagen, koffie, thee)

(Studenten die vorig jaar de Vrij Zijn Bijbelschool hebben gevolgd betalen €395,-)

Kortingen (alleen geldig voor jaarstudenten)
Echtparenkorting (10% korting)
Studentenkorting: (10% korting)
Vrienden van Vrij Zijn (10% korting)
Kortingen mogen bij elkaar opgeteld worden.

Betaling
Er zijn twee betalingsmogelijkheden
– Eenmalige betaling via iDeal, creditcard of PayPal (€15 korting)
– Betaling in termijnen (6 termijnen). U ontvangt van ons op zes momenten (verspreid over diverse termijnen) een mail met een betaallink waarin u de betaling kunt doen (via iDeal, overboeking, creditcard, PayPal en andere betalingsmogelijkheden)

Annulering jaarstudent
Voor het annuleren van je aanmelding als jaarstudent rekenen wij € 25 administratiekosten.

Locatie
Christelijke Hogeschool Ede
Oude Kerkweg 100
6717 JS Ede

X