Voor wie is de Vrij Zijn Bijbelschool bedoeld?
Deze Bijbelschool is bedoeld voor iedereen die graag zijn identiteit in Christus wil vinden en/of versterken. De lessen hebben vooral betrekking op de volgende vragen:

  • Wie is God?
  • Hoe kijkt God naar mij?
  • Wie ben ik in Christus en wat betekent dat?
  • Hoe mag ik in Christus omgaan met God en met anderen?

Wat is de gemiddelde studiebelasting?
Voor de e-learning ca. 3,5 uur per les, de lessen kun je in je eigen tempo volgen.

Voor de blended learning staan 35 weken (28 online lessen en 8 regiobijeenkomsten) en is de studiebelasting ca. 3,5 uur per week.

Krijg ik feedback op de ingeleverde opdrachten?
Als je de e-learning volgt zal je geen feedback krijgen op de gewone opdrachten, de eindtoetsen bestaan uit meerkeuzevragen en worden direct beoordeeld. Op het eindwerkstuk dat je maakt krijg je geen persoonlijke feedback van een van de coaches of docenten. Misschien een goed idee om samen met iemand anders dit traject te volgen en elkaar feedback te geven op de opdrachten.

Als je het blended learning volgt zullen de huiswerkopdrachten deels besproken worden op de regioavonden en geef je elkaar in de kleine groepen bij sommige opdrachten feedback. Voor deze variant geldt dat de eindtoetsen direct beoordeeld worden en het werkstuk door de coaches van persoonlijke feedback wordt voorzien.

Waar kan ik met vragen terecht? Is de regiocoach ook tussen de bijeenkomsten beschikbaar?
Inhoudelijke vragen over de lesstof worden behandeld in de webinars. Je kunt je vraag vooraf schriftelijk indienen (info@vrijzijn.nl), hierover volgt meer info bij de start van het cursusjaar.

De regiocoach is beschikbaar voor persoonlijke vragen tijdens de regioavonden. De coaches zullen je ook begeleiden in en tijdens het proces. Tussentijds kun je contact opnemen met je coach om je af te melden of voor praktische vragen over de locatie of bijeenkomst.

Voor technische vragen over het platform kun je terecht bij het kantoor van Vrij Zijn (bijbelschool@vrijzijn.nl), hierover volgt meer info bij de start van het cursusjaar.

Is het maken van het werkstuk verplicht?
We hebben er bewust voor gekozen om een werkstuk als eindopdracht te laten maken, omdat de ervaring leert dat studenten daardoor zich het onderwijs beter eigen maken en vertalen naar de praktijk van hun eigen leven. We zouden daarom met klem willen adviseren hier serieus mee aan de slag te gaan, of je nu de e-learning of de blended learning volgt.

Wanneer ontvang ik mijn certificaat?
Aan het eind van het cursusjaar, of zodra je de e-learning hebt afgerond ontvang je het certificaat van onze Bijbelschool. De voorwaarde is dat je alle video’s hebt bekeken en de opdrachten hebt gemaakt.