‘Ik was nogal sceptisch’

foto bij nieuwsbrief 44Nelly Korse-van Loon maakte een wonder mee tijdens het Vrij Zijn Weekend. Ze schrijft in een e-mail aan haar vrienden en familie: ‘Samen met mijn man Cor ging ik naar het Vrij Zijn Weekend in Zelhem. Het was een conferentie waar meer dan duizend christenen uit alle verschillende kerken bij elkaar kwamen om onze liefde voor God de Vader en zijn Zoon Jezus Christus te vieren. Tijdens deze twee dagen is er ook een genezingsdienst gehouden. Jullie weten dat ik ‘frozen’ armen heb en dat ik er al jarenlang flinke klachten aan heb.

Een man begon voor me te bidden en toen hij klaar was vroeg hij of ik voelde dat er iets was veranderd. Ik bewoog mijn armen, maar helaas. Ik vertelde dat ik er nogal sceptisch over was en dat mijn geloof vooral een zaak van mijn verstand was. De man ging nu bidden of ik van mijn sceptische houding verlost mocht worden. Tijdens het bidden voelde ik een lichte tinteling in mijn schouder. Weer vroeg hij of ik wat voelde. Ik zei van niet, maar toen ging ik mijn armen bewegen, en wat denk je? Het ging geweldig! Ik kon alle kanten op bewegen en heb wel tien keer mijn sjaal omgeslagen, iets wat ik normaal niet kon doen.

De man die voor me bad was heel blij en ontroerd. Ik mocht op het podium vertellen wat er was gebeurd. Ik was verbouwereerd en hoopte dat het zou blijven. De volgende dag bleek dat mijn armen nog steeds prima functioneerden. Ik heb nu wel spierpijn, want ik doe dingen met mijn armen die ik jaren niet heb kunnen doen. Samen met Cor ga ik sinds kort naar een Alpha cursus omdat we meer willen weten over wat het betekent om een relatie met God te hebben. Als buschauffeuse kan ik weer heerlijk aan het stuur draaien en ik ga weer lekker skiën zonder voorzichtig te hoeven doen met mijn armen.’

Op 27 en 28 januari houden we opnieuw een Vrij Zijn Weekend op De Betteld in Zelhem. Kom ook, neem je vrienden mee en geniet van samen zingen, ontmoeten en aangevuurd worden door de God van wonderen. Het thema is: ‘Held achter de schermen!’ Sprekers zijn als vanouds Willem J. Ouweneel, Jan Pool, Wilkin van de Kamp en Martin Koornstra.