God is niet boos op jou

Sommige christenen zijn helaas gaan geloven dat God alsmaar boos op hen is en dat Hij hen straft voor elke zonde die ze hebben begaan. Ze zijn voortdurend bang om tekort te schieten en om te licht te worden bevonden. Ze hebben moeite met het ontvangen van Gods onvoorwaardelijke liefde, uit angst voor zijn afkeuring en zijn oordeel.

‘Het gaat niet goed met mij. Dat komt vast omdat God boos op me is.’
‘Wanneer ik iets doe wat niet de bedoeling is, kan God zomaar heel boos op me worden.’
‘Ik ben zo bang iets te doen wat niet mag van God en dat ik naar de hel zal gaan.’
‘Ik ben in zonde geboren en daarom rust Gods toorn op mij.’
‘Ik ben ziek. Houdt God wel van mij?’

God is niet boos op jou. Nu niet en nooit niet. Hij weet dat jij mens bent en daarom houdt Hij zoveel van je. David schildert ons God als een liefdevolle vader voor ogen: ‘Zo liefdevol als een vader is voor zijn kinderen, zo liefdevol is de HEER voor wie Hem vrezen. Want Hij weet waarvan wij gemaakt zijn. Hij vergeet niet dat wij uit stof zijn gevormd’ (Psalm 103:13-14). Ook al ben je in jezelf zwak en onvolmaakt, als jij je gedachten vult met het Woord van God – hoe Hij naar je kijkt en over je denkt – dan weet jij je geliefd en gekend door Hem.

Uit: Hoe God naar je kijkt

Het vervolg op ‘Wie je bent in Christus’

‘Hoe God naar je kijkt’ is het vervolg op de bestseller Wie je bent in Christus. Wilkin laat zien hoe God ‘in Christus’ naar je kijkt. Misschien is dit wel het mooiste boek dat hij tot nu toe heeft geschreven. Geloof jij wat God zegt over jou? Geloof jij wat God ziet in jou? Durf je te geloven dat God van je geniet wanneer Hij naar je kijkt? Dat Hij blij is dat jij er bent? Het is Jezus die God een gezicht heeft gegeven. Dankzij Hem kun je God recht in de ogen kijken. Gods ogen zijn de enige ogen die jou niets verwijten. Het zijn ogen vol van liefde die alles weten en toch vergeven. Heel Gods gezicht zegt dat Hij genadig is en dat jij er mag zijn. Als je in Gods ogen kijkt leer je jezelf kennen en ontdek je wie je bent: gewenst, gewild en innig geliefd. Dit boek verdient het door iedereen gelezen te worden.

Over dit hoofdstuk uit mijn boek ‘Hoe God naar je kijkt’ is een prachtige animatie gemaakt. Laat je raken door Gods oneindige liefde voor jou … en geef het door aan anderen.