Hij belooft er te zijn

Er zijn van die momenten in het leven dat je plotseling stilgezet wordt. Je verliest je baan, je gezondheid of een geliefde. Het leven valt stil en je beseft: vanaf nu wordt alles anders. De grote vraag is wat je op zo’n moment gaat doen. Hoe reageer je dan? Misschien word je boos, opstandig of lamgeslagen. Dat kan allemaal. Als je slecht nieuws krijgt, ben je geneigd te vragen: ‘Waarom ik? Waaraan heb ik dit verdiend?’ Maar dat zijn eigenlijk de verkeerde vragen. Je kunt het moment ook aangrijpen om na te denken over wat echt belangrijk is in je leven. Durf je te luisteren naar wat God je in de stilte te zeggen heeft? Hij belooft er te zijn voor mensen die Hem nodig hebben. God laat mensen die stilgezet worden niet alleen.

Niemand verlangt ernaar om stilgezet te worden. Maar soms is het voor je ziel wel heel heilzaam. Je gaat stilstaan bij de vraag waar het om draait in het leven: ‘Wat en wie is het belangrijkste in mijn leven?’

Aukje en ik hebben gemerkt dat als je stilgezet wordt, je dingen gaat ontdekken over jezelf die je nooit geweten hebt. Je gaat inzien waar je diep vanbinnen echt om geeft, wat en wie echt belangrijk voor je is. Laat je niet meeslepen door de wanhoop. In Gods ogen is een crisis ook een kans. Een kans om Hem (beter) te leren kennen. Zoveel mensen hebben tijdens de moeilijkste periode van hun leven God ervaren als nooit tevoren. Midden in de crisis leerden zij de Goede Herder kennen. Hij is degene die je ten diepste kent en weet waar je weg naartoe leidt. Ondanks de verwarring die je leven is binnengedrongen mag je je veilig voelen.

Als je wordt stilgezet, dan roept de Goede Herder jou bij je naam. In de stilte belooft Hij dat ook jij zijn stem zult verstaan. Jezus zei: ‘De Goede Herder roept zijn eigen schapen bij hun naam en leidt ze naar buiten. Wanneer Hij al zijn schapen naar buiten gebracht heeft, loopt Hij voor ze uit en de schapen volgen Hem omdat ze zijn stem kennen’ (Johannes 10:3-4).

Uit: U bent altijd bij mij