Hij gaat op zoek naar jou. Zo vaak als nodig is.

Deel in mijn vreugde,
want ik heb het schaap gevonden dat verdwaald was. (Lucas 15:6)

Je zal dat schaap maar zijn. Vroeg in de ochtend ben je met de herder op pad gegaan om lekker groen gras te vinden. Maar het is ver lopen en halverwege begin je te twijfelen. Weet de herder eigenlijk wel waar hij naartoe moet? Zo ver is het toch anders nooit? In de verte zie je iets dat wel op groen gras lijkt. Waarom brengt de herder je daar niet naartoe? Misschien moet je zelf maar even poolshoogte gaan nemen.

Om de Goede Herder te volgen, moet je zijn stem leren kennen. Je moet erop durven vertrouwen dat Hij weet wat het beste voor je is. Dat is voor eigenwijze schapen best lastig. Je weet wat God van je vraagt en vol goede moed ga je van start, maar dan loopt het anders dan je had verwacht en je ziet geen resultaat. Na een tijdje hoor je de stem van de Goede Herder niet meer goed en klinken er andere stemmen. Twijfel, angst, vragen. Stemmen om je heen, stemmen in je hart. Voor je het weet ben je verkeerd afgestemd en hoor je Hem helemaal niet meer. Je bent verdwaald…

Gelukkig wil de Goede Herder jou vinden. Niet één keer, maar zo vaak als nodig is. God noemt zichzelf liefdevol en genadig, geduldig, trouw en waarachtig (Ex. 34:6). Zo gaat de Goede Herder ook met je om. Als jij afdwaalt, gaat Hij je zoeken. Als jij je laat vinden, viert Hij feest.

Gerdien Lammers
Uit: Glow, dagboek voor vrouwen door vrouwen