Hoe God mijn leven leidt

Er is veel onwetendheid over de manier waarop God ons leven leidt. Ik wil de komende weken zeven manieren met je doornemen. Denk eraan, het verstaan van Gods stem is niet het aanleren van een aantal technieken; het is een relatie met een persoon en dat kan ik je niet leren! De Heilige Geest kan je op verschillende manieren de weg wijzen.

Door het Woord van God
Ik hoef geen specifieke leiding van God te vragen als Hij zijn wil daarover al heeft geopenbaard in zijn Woord. Het grootste deel van al mijn vragen is al in de Bijbel beantwoord. We moeten de moeite nemen om te kijken wat Gods Woord over situaties en problemen in ons leven zegt. En Gods advies dan ook ter harte nemen! Als ik niet wandel in de algemene wil van God, dan zal ik Gods specifieke wil voor mijn leven niet kunnen ontvangen.

Er zijn ook situaties in mijn leven waarin ik specifiek leiding van God nodig heb. De Bijbel vertelt mij niet met welke man of vrouw ik zou moeten trouwen of welk beroep ik moet kiezen. Wel kan het gebeuren dat ik in de Bijbel aan het lezen ben en dat de Heilige Geest er iets laat uitspringen. De Geest gebruikt het Woord van God om zijn bedoelingen met mijn leven te openbaren. Het is daarom belangrijk om te mediteren over Gods Woord. Als ik Gods Woord in mijn hart heb opgeslagen, kan Gods Geest een bepaalde tekst in mijn gedachten roepen die mij kan helpen de juiste beslissing in mijn leven te nemen.

Uit: God speelt geen enkele rol in mijn leven…