Het is Gods liefde

Aan het kruis maakt Jezus zijn eigen woorden waar: ‘Niemand heeft grotere liefde, dan dat hij zijn leven inzet voor zijn vrienden’ (Johannes 15:13).

Er is geen grotere kracht in het hele universum dan de liefde van God. Kijk naar Jezus en zie Gods liefde voor ons. Woorden schieten te kort om deze liefde te beschrijven. Gods liefde kent geen grenzen, is altijd beschermend, kwetst niet, is niet egoïstisch en voelt zich nooit beledigd; Gods liefde neemt niemand iets kwalijk, faalt nooit en komt nooit aan een eind. Gods liefde beschermt, heeft altijd vertrouwen, heeft altijd verwachting en houdt altijd stand. Het is Gods onbeschrijfelijke liefde dat Jezus aan het kruis hangt. Johannes – die naast Maria, de moeder van Jezus, aan de voet van het kruis staat – schrijft later over dit moment:

Schermafbeelding 2016-10-10 om 20.35.07‘God heeft ons laten zien hoe groot zijn liefde voor ons is, door zijn enige zoon naar deze slechte wereld te sturen. Door hem wilde God ons nieuw leven geven. De liefde waarover het hier gaat, is niet onze liefde voor God, maar zijn liefde voor ons. Daarom stuurde hij zijn Zoon, die de straf voor onze zonden op zich heeft genomen om de verhouding tussen God en ons weer goed te maken’ (1 Johannes 4:9-10, Het Boek).

Uit: Het wonder van het kruis
* Let op: vergeet niet om in het winkelmandje de kortingscode ‘HWVHK’ in te vullen zodat de verzending gratis wordt! De actie is geldig tot en met 13 oktober 2016.

Handtekening Wilkin 2016-14

 

 

 

Schermafbeelding 2016-10-03 om 13.39.06