Je bent compleet ‘in Christus’

Je kunt er niets aan af doen
Je kunt er niets aan toevoegen

‘In Christus’ ben je een compleet nieuwe schepping geworden. Er zijn twee Griekse woorden die in de Bijbel met ‘nieuw’ worden vertaald. Het eerste (neos) verwijst naar iets dat zojuist gemaakt is, maar waar al vele andere van zijn. Het andere (kainos) wordt gebruikt in de term ‘nieuwe schepping’. Dit verwijst naar iets dat zojuist gemaakt is en dat niet lijkt op iets dat al bestaat.

God maakte niet slechts je ‘oude ik’ schoon; Hij maakte een compleet ‘nieuwe ik’. Hij ruilde je oude mens in voor je nieuwe mens ‘in Christus’. Je bent compleet in Hem. Je kunt er niets aan af doen en je kunt er niets aan toevoegen. Christus ís alles en in Hem heb je alles. Want jouw leven is Christus zelf.

Je nieuwe mens groeit niet door te strijden tegen je oude mens. Je nieuwe mens wordt sterker door te horen en te geloven wat God tegen je zegt en door je te verzadigen met zijn bovennatuurlijke Vaderliefde. God biedt je een onverwoestbare identiteit aan, waar niemand iets van af kan doen en waar niemand iets aan toe kan voegen. Het is je gloednieuwe identiteit in Christus.

Uit: Wie je bent in Christus

Binnen vijf jaar verscheen de achtste druk van het boek ‘Wie je bent in Christus’ (totaal: 20.000 exemplaren). Deze cijfers vertellen ons dat dit een actueel thema is. Op zaterdag 29 september 2018 zal Wilkin – in samenwerking met Gerdien Lammers – in drie sessies uitleggen wie je bent in Christus.

Wilkin: ‘God biedt je een onverwoestbare identiteit aan, waar niemand iets van af kan doen en waar niemand iets aan kan toevoegen. Het is je gloednieuwe identiteit in Christus. Ik heb ontdekt dat het er vooral omgaat dat je weet hoe God naar je kijkt als je ‘in Christus’ bent. ‘In Christus’ vorm je een onverbrekelijke eenheid met Jezus en word je bijzonder waardevol in Gods ogen. Jezus en ik zijn zo met elkaar verbonden dat God altijd eerst Jezus in mij ziet en dan pas mij! Daarom kan Hij zijn ogen niet van mij afhouden! Als je gaat ontdekken wie je bent ‘in Christus’ zul je op elk terrein van je leven in kracht en overwinning wandelen. Stop ermee om je oude identiteit op te poetsen en ga genieten van je gloednieuwe identiteit ‘in Christus’. Je zult er een mooier mens van worden!’

In drie samenkomsten leggen Wilkin en Gerdien op een aansprekende manier uit wie je bent in Christus en willen ze je helpen – in woord en gebed – om je nieuwe identiteit in Christus te ontvangen. Je bent van harte welkom!