Knipoogjes van God

Soms laat God onverwacht merken dat Hij er is. Dat zijn de knipoogjes van God. Het zijn de zegeningen voor onderweg. Om jou te bemoedigen. Je krijgt bijvoorbeeld een ingeving of een ervaring waardoor je een nieuw inzicht krijgt. Waardoor je de juiste richting krijgt aangewezen. Op het juiste moment komt er een Bijbeltekst of een lied in je gedachten. Iemand slaat onverwacht een bemoedigende arm om je schouder als het even tegenzit. Je ziet een regenboog aan de hemel staan en wordt eraan herinnerd dat je er niet alleen voor staat. Het zijn kleine tekenen van Gods aanwezigheid. Momenten om niet te vergeten. Om met dankbaarheid aan terug te denken. Om voor jezelf te weten: er is Iemand die van mij houdt. Er is Iemand die voor mij zorgt. Je moet er alleen wel oog voor hebben. Er is een boek met als titel ‘ Als God jou een knipoog geeft moet je wel naar boven kijken.’ Sommige mensen noemen het toeval. Voor anderen is het Gods manier om te laten merken dat Hij er is.

Uit: Hoe God naar je kijkt

Hoe God naar je kijkt’ is het vervolg op de bestseller Wie je bent in Christus. Wilkin laat zien hoe God ‘in Christus’ naar je kijkt. Misschien is dit wel het mooiste boek dat hij tot nu toe heeft geschreven. Geloof jij wat God zegt over jou? Geloof jij wat God ziet in jou? Durf je te geloven dat God van je geniet wanneer Hij naar je kijkt? Dat Hij blij is dat jij er bent? Het is Jezus die God een gezicht heeft gegeven.

Dankzij Hem kun je God recht in de ogen kijken. Gods ogen zijn de enige ogen die jou niets verwijten. Het zijn ogen vol van liefde die alles weten en toch vergeven. Heel Gods gezicht zegt dat Hij genadig is en dat jij er mag zijn. Als je in Gods ogen kijkt leer je jezelf kennen en ontdek je wie je bent: gewenst, gewild en innig geliefd.

Dit boek verdient het door iedereen gelezen te worden.