Leef!

Vaak is het een angstige gedachte dat ons dingen kunnen overkomen die we niet onder controle hebben. Zeker als we in ons leven te maken hebben gehad met vormen van misbruik. We proberen dan met man en macht de touwtjes in handen te houden en ontwikkelen allerlei strategieën om controle over ons leven te houden. Zonder dat we het in de gaten hebben, gaan we mensen manipuleren, zodat wat ons overkomen is niet opnieuw zal gebeuren.

Uit zelfbescherming bouwen we muren om ons heen om ons te beschermen tegen herhaling van het kwaad. We stoppen onnoemelijk veel energie in het tot in detail regisseren van ons leven en we hebben niet in de gaten dat de muren, die ons zouden moeten beschermen, uiteindelijk onze gevangenis worden. We raken opgesloten achter deze muren van angst en raken geïsoleerd en gevangen in een eenzaam bestaan, waarin we de dader(s) de schuld geven en weigeren onder ogen te zien dat wij zelf die muren hebben opgebouwd.

Dat is geen leven! Zo heeft God het niet bedoeld. Hij heeft een heel andere bedoeling met ons leven. Daarom komt Hij naar ons toe en zegt Hij tegen ons: ‘Leef! De tijd van liefde is voor jou gekomen!’ Door ons aan zijn volmaakte liefde over te geven zal de angst worden verdreven en zullen we de muren die we hebben opgebouwd niet meer nodig hebben, omdat Hij ons met zijn volmaakte liefde zal beschermen. Gods plannen voor ons zijn mooier, beter en groter dan wij ooit kunnen bedenken.