Liefdevol, genadig, geduldig, trouw en waarachtig

19 juli 2019

Het is een week waar ik altijd naar uitkijk. Voor mij een heerlijke week samen met allemaal leuke mensen muziek maken, patatjes na de dienst, de gezelligheid en flauwekul, mooie dingen die God doet in de zaal, in de tenten en op het terrein, lachen, huilen, nog meer lachen en onwijs genieten. Ja, het is een week waar ik altijd naar uitkijk.

Tot een week of twee van tevoren. Op kantoor begint het wat drukker te worden en mensen voelen de deadline van verschillende dingen die af moeten vòòr de Zomerweek.

Dan zie ik de grootte van de conferentie. 3000 aanmeldingen. Een week lang.

Dus moet ik het wel allemaal heel goed doen. Mensen hebben een vakantieweek gegeven om hier deel van te zijn, om te genieten, om mooie muziek en goede boodschappen te horen. Ik moet het echt goed doen. Stel je voor dat ik uit de bocht schiet. Stel je voor dat ik het verkeerde zeg. Stel je voor wat anderen van mij vinden. Dat ik niet de goede kleren aan heb, dat ze me niet lief, leuk, aardig, tof vinden?

3000 aanmeldingen. Een week lang.

DC Talk heeft jaren geleden een liedje opgenomen met de volgende tekst:

What if I stumble, what if I fall?
What if I lose my step and I make fools of us all?
Will the Love continue when my walk becomes a crawl?
What if I stumble, and what if I fall?

Wat als ik struikel, wat als ik val?
Wat als ik onderuitga en ik ons voor gek zet?
Zal de Liefde doorgaan als mijn ‘wandelen’ een ‘kruipen’ wordt?
Wat als ik struikel, en wat als ik val?

Als iemand dit aan mij zou vragen zou ik zeggen: joh, natuurlijk vallen we allemaal wel eens, maar we staan toch ook weer op? En als jij de kracht daar even niet voor hebt, help ik je. Daarvoor zijn we aan elkaar gegeven als broers en zussen. Zonen en dochters van onze Vader. Je helpt elkaar hier in dit leven, en je helpt elkaar weer op te zien naar God.

Je helpt de ander zichzelf weer te zien zoals God hem of haar ziet.

Gek hè, dat we dit soort dingen heel makkelijk en oprecht tegen elkaar zeggen, maar op het moment dat het over onszelf gaat we veel minder genade hebben. God zegt over Zichzelf: Ik ben liefdevol, genadig, geduldig, trouw en waarachtig. (Exodus 34:6) En zo gaat Hij ook met je om. Dat is Zijn karakter. Als onze Vader, onze Schepper, zo met ons omgaat, wie zijn wij dan om onszelf bij voorbaat al af te schrijven? Laten we een klein beetje liever en een beetje meer genadig zijn voor onszelf.

Zo kunnen we dit ook meer en meer laten zien aan- en zijn voor een ander.

3000 aanmeldingen. Een week lang.

Heerlijk!

Door Renee Klijnsma