Vol waarde 

Je bent zo mooi,
vriendin van mij.
Je bent zo mooi!
SALOMO in Hooglied 1:15, BGT

Op een grote veiling werd een oude viool per opbod verkocht. Al vele malen had de veilingmeester geprobeerd de viool te verkopen. Maar niemand had belangstelling voor het instrument. Steeds weer probeerde de veilingmeester de viool aan de man te brengen. Nooit had iemand enige interesse. Tot op de dag dat een beroemde violist de veiling bezocht. Toen hij de viool in zijn handen nam en begon te spelen werd het doodstil in de veilinghal. De mensen stonden als aan de grond genageld te luisteren. Na enkele minuten legde de violist de viool weer voorzichtig op zijn plaats en vertrok. Na dit onverwachte optreden waren veel mensen geïnteresseerd in de viool, die nog dezelfde dag voor veel geld werd verkocht. In de handen van de beroemde meester had de waardeloze viool veel waarde gekregen.

Toen de violist de oude viool oppakte wist hij dat hij iets bijzonder waardevols in handen had. Zo ben jij in de handen van God ook bijzonder waardevol geworden. Je bent gekocht en betaald met het kostbare bloed van de Here Jezus. Je dagwaarde is in één keer veranderd van ‘waardeloos’ naar ‘uiterst waardevol’.

Toen de violist de oude viool in handen nam wist hij dat hij een bijzondere klank uit de viool kon krijgen. Zo is God in staat om het allerbeste uit jou naar boven te halen. In Hooglied zegt de bruidegom tegen zijn aanstaande bruid: ‘Je bent zo mooi, vriendin van mij.’ Het Hebreeuwse woord voor ‘mooi’ mag je ook vertalen als: ‘Wat ben je geschikt.’ ‘Je bent passend.’ ‘Je bent zinvol.’ ‘Je bent de moeite waard.’ Dat is hoe God naar jou kijkt. God vraagt niet of je perfect bent in jouw ogen. Je bent het al in de zijne. Hij vraagt alleen maar of je beschikbaar bent.

Uit: Begin je dag met God