Vrij Zijn Helpt: 

Daniel Christian School in Arequipa

Van harte willen we het volgende onder jullie aandacht brengen. In Arequipa (Peru), zijn we verbonden met een school van Jeugd met een Opdracht, gerund door Silvia, een goede vriendin van Carlos en Mariela en ons. Al jaren hebben Silvia en haar team werkelijk alles gegeven om deze christelijke school op te bouwen. En hoe! De kinderen worden onderwezen vanuit de liefde van God en worden opgeleid om als volwassenen een verschil te maken in de Peruaanse samenleving. Aukje en ik hebben de school vele malen bezocht en hebben met eigen ogen gezien hoe dit schoolteam het verschil maakt in de levens van de kinderen, ook van ons kindertehuis. Verschillende van onze kinderen hebben op deze unieke school een veilig plekje gevonden. Hoewel zij allemaal een behoorlijk rugzakje met zich meedragen, zijn ze zonder voorbehoud aangenomen op deze school. Wat hun problematiek ook is. Dat is zeer uitzonderlijk in Peru! We zijn God enorm dankbaar voor deze bijzondere samenwerking. Bovendien hoeven onze kinderen veel minder schoolgeld te betalen dan nodig is. Silvia en haar team hebben een groot hart voor onze kinderen.

Waarom schrijven we jullie deze extra nieuwsbrief? Zo’n twee jaar geleden besloten Silvia en haar team in geloof een tweede gebouw aan te kopen, om de kinderen ook vervolgonderwijs aan te kunnen bieden. Omdat ze onmogelijk het bedrag in één keer bij elkaar konden krijgen, mochten ze door een aanbetaling alvast gebruik maken van dit gebouw. De betalingstermijn voor het ontbrekende bedrag was in oktober vorig jaar afgelopen. Op dat moment ontbrak er nog zo’n € 123.000,-. De betalingstermijn is verlengd tot 31 januari 2021 en het tekort is al teruggebracht tot € 34.632,- De einddatum nadert met rasse schreden. Ze hebben nog slechts enkele dagen om het ontbrekende bedrag bij elkaar te krijgen. Silvia heeft nu een beroep op ons gedaan of wij de school kunnen helpen.

Zou het niet geweldig zijn als we de komende dagen het ontbrekende bedrag voor hen bij elkaar brengen? Zodat het onderwijs voor onze kinderen uit het kindertehuis (en vele anderen) doorgang kan vinden? We zouden het geweldig vinden als we Silvia en haar team deze week kunnen verrassen met een telefoontje namens ons allemaal, om haar te vertellen dat het ontbrekende bedrag is binnengekomen. Zullen we ons geloof handen en voeten geven door samen het verschil te maken? Het is spannend of het op zo’n korte termijn gaat lukken. Helpen jullie mee? We houden jullie deze week van de stand op de hoogte.

Het is ook mogelijk om je gift over te maken naar de bankrekening van Stichting Vrij Zijn: NL11RABO0300200307, onder vermelding van ‘Gift Daniel Christian School’. 

Ondersteunen met een eenmalige gift