Wil je wekelijks onze Vrij Zijn Onderwijsbrief ontvangen? Vul je gegevens hieronder in en ontvang net als meer dan 21.000 abonnees iedere week een mailing met filmpjes, quotes en korte meditaties uit Wilkin zijn boeken:

De hand van de Schepper is waarneembaar in elk facet van het ontwerp van de aarde. Zo is onze aarde de enige planeet in ons zonnestelsel die in verhouding een grote maan heeft. Een goede afstand tot de maan – en de juiste grootte van de maan – is nodig om de as van de aarde stabiel te houden (als een planeet te snel om zijn as draait, dan heeft de naar de zon gerichte kant te weinig tijd om op te warmen; draait hij te langzaam, dan raakt de ene kant oververhit en de andere onderkoeld, zoals bij Jupiter). De rotatiesnelheid van de aarde – eenmaal in de 24 uur – is perfect.

Een andere belangrijke factor die stabiel leven op aarde mogelijk maakt is haar vloeibare kern. De vloeibare kern zorgt voor een magnetisch veld rondom onze planeet. Dit magnetisch veld zorgt ervoor dat schadelijke straling – die ons DNA kan beschadigen en risico op ziektes verhoogt – het oppervlak van de aarde niet bereikt.

Daarnaast heeft de aarde een dampkring (de atmosfeer), die bestaat uit vier lagen. De dampkring houdt onze planeet op een comfortabele temperatuur. Het laat de warmte van de zon tot op de grond doordringen en verhindert dat de uitgaande warmte in de ruimte ontsnapt. In vergelijking met de aarde is de dampkring ‘dun’. De dampkring is gemiddeld duizend kilometer dik en beschermt ons tegen gevaarlijke UV-stralen van de zon. In de dampkring zit ook nog eens precies de juiste hoeveelheid zuurstof (20%) waardoor we kunnen ademhalen.

Een van de andere wonderen van de dampkring is onze waterkringloop, die wereldwijd zorgt voor verdeling van zoet water. Elk jaar laat de zon meer dan 400.000 kubieke kilometer zeewater door verdamping opstijgen. In de atmosfeer vormen deze dampen wolken, die door de wind worden verspreid. Het zeewater dat nu gefilterd en gezuiverd is komt als regen, sneeuw en ijs naar beneden en vult zo de watervoorraad aan. Het is zoals Prediker het waarnam: ‘De wind waait naar het zuiden en draait naar het noorden. De wind draait en waait en komt weer uit op hetzelfde punt. Alle rivieren stromen naar zee, maar de zee raakt nooit vol. Het water keert terug naar de bron om opnieuw te gaan stromen’ (Prediker 1:7, GNB). Al met al is het een wonder dat er op aarde leven mogelijk is. God heeft ervoor gezorgd dat alle noodzakelijke voorwaarden precies goed zijn.

Uit: De Muizenval, Gods invasie in de wereld