Een bovennatuurlijk wonder!

De zonde heeft zo’n macht over ons gekregen dat ons diepste wezen, dat oorspronkelijk goed was, onherroepelijk is veranderd in onze huidige zondige natuur. Hierdoor konden Adam en Eva niet langer in de tegenwoordigheid van God verkeren. Zij schaamden zich voor elkaar en voor God.

De macht van de zonde heeft ons denken, ons handelen en onze relaties sterk beïnvloed. Daarom heeft God geen enkel geloof in onze zondige natuur. Die is vijandig tegenover Hem en onderwerpt zich niet aan Hem. Onze zondige natuur probeert God te behagen maar kan dit onmogelijk. God kan er helemaal niets mee! Hij weet als geen ander dat wij onze zondige natuur niet kunnen veranderen, hoe we ook ons best doen. Zelfs de Heilige Geest kan onze zondige natuur niet veranderen, omdat deze eenvoudig niet te veranderen is. Onze zondige natuur is onherroepelijk en daardoor geheel onbruikbaar.

In Jezus houdt God ons de waarheid voor: onze zondige natuur dient slechts voor één ding: gekruisigd worden. Onze zondige natuur moet sterven. Wat wij nodig hebben is een ander leven! En daar is een bovennatuurlijk wonder voor nodig: het wonder van het kruis! Het kruis vertelt ons hoe God over ons denkt: wij verdienen te sterven. Iedereen die in het wonder van het kruis gelooft, is tweeduizend jaar geleden samen met Jezus gekruisigd. Hierdoor is aan ons leven in de zonde een einde gekomen.

Uit: Het wonder van het kruis

Wil je de diepte van het wonder van het kruis in jouw leven beter leren begrijpen? Meld je dan aan voor de Paasconferentie op 30 en 31 maart in Zelhem, waar we je mee zullen nemen naar de zeven momenten waarop het bloed van Jezus vloeide in de laatste achttien uur van zijn leven.