Geloof wat God over jou gelooft

De dag waarop Maxima met Willem Alexander trouwde was wereldnieuws. Op deze bijzondere dag veranderde haar positie van Argentijns burgermeisje in die van een Nederlandse prinses. Met haar nieuwe positie veranderde ook haar identiteit. Vanaf deze dag behoorde Maxima tot de koninklijke familie. Dit betekende dat zij anders zou leren denken, spreken en handelen. Maxima ontleent haar nieuwe identiteit niet langer aan haar oude positie, maar aan wie zij nu is in koning Willem Alexander: koningin der Nederlanden.

Toch kan ik mij voorstellen dat Maxima weleens worstelt met haar nieuwe positie. Achter haar rug wordt mogelijk gefluisterd dat zij altijd een gewoon burgermeisje zal blijven. Of ze leest wat de roddelbladen over het verleden van haar vader schrijven. In gedachten zie ik Maxima op zo’n dag thuiskomen, haar schouders gebogen en haar blik naar beneden gericht. Alexander ziet aan haar houding dat het mis is. Als Maxima zijn vragende ogen probeert te ontwijken neemt hij haar handen vast en zegt: ‘Kijk in m n ogen, mijn lief. Luister niet langer naar wat anderen zeggen. Jij en ik horen bij elkaar. Jij en ik vertegenwoordigen samen het Koninkrijk der Nederlanden.’ Dan zet hij een romantisch muziekje op en danst net zo lang met haar door de kamer totdat zij weer weet wie en hoe geliefd ze is.

Als jij je oor weer te luisteren hebt gelegd naar wat anderen van je vinden, nodigt Jezus jou uit om met Hem te dansen. Hij drukt jou dicht tegen zich aan, zodat jouw hart weer synchroon gaat kloppen met zijn hart. Drink zijn woorden in en geloof dat God jou in Christus met eer en glorie heeft gekroond. Haal jezelf niet langer naar beneden, maar geloof wat God over jou gelooft.
Je bent een kind van de Allerhoogste.

U hebt hem met glorie en eer gekroond. DAVID in Psalm 8:6, GN

Uit: Begin je dag met God