God maakt geen rommel

“For we are God’s masterpiece. He has created us anew in Christ Jesus, so we can do the good things He planned for us long ago.”
Efeziërs 2:10, NLT

Het is niet bescheiden of nederig om jezelf te bekritiseren. Het is hoogmoedig en rebels. God maakt geen rommel. Jij bent Gods meesterwerk – iets waar Hij onvoorstelbaar veel energie, tijd en zorg aan heeft besteed. Nooit heeft er iemand rondgelopen zoals jij en zo iemand komt er ook nooit meer. Ik geloof dat iedereen graag gezien wil worden als een meesterwerk. Misschien moet jij je kijk op God en op jezelf veranderen. Je kunt niet in een grote God geloven en tegelijkertijd klein en minderwaardig over jezelf blijven denken. God kijkt met meer liefde naar jou dan jij je ooit kunt voorstellen! Het wordt tijd dat jij naar jezelf gaat kijken zoals God naar jou kijkt. Misschien vind je jezelf in de verste verte niet op een meesterwerk lijken. Maar God zegt het! Al lang voordat jij aan God dacht, dacht God aan jou. Al voor je conceptie had God een plan met jouw leven. Hoe je dit plan kunt leren kennen? Het Griekse woord voor ‘maaksel’ is poeiema. Het Engelse woord poem(gedicht) is hiervan afgeleid. Met andere woorden zou je kunnen zeggen dat jij Gods creatie bent, zijn liefdesgedicht.

Onder welke omstandigheden jouw conceptie ook heeft plaats gevonden, jij bent een liefdesbaby. Je bent Gods lievelingskind omdat Hij jou heeft gewild. En in dit leven mag je gaan ontdekken wat Hij in jou gelegd heeft, wat Hij in zijn volmaakte liefde in jouw hart geschreven heeft. Jij bent zijn maaksel. En aan hoe Hij jou gemaakt heeft kun je aflezen wat zijn plan met jouw leven is. Zo eenvoudig is het.

Uit: Begin je dag met God

Over het dagboek

Na de succesvolle Vrij Zijn tv-serie Begin je week met God is nu het dagboek Begin je dag met God uitgekomen. Elke dag behandelt Wilkin van de Kamp een tekst uit de Bijbel die je inspireert om de nieuwe dag die God je geeft vol verwachting in te gaan. Een dagboek met 365 levenslessen en waardevolle pareltjes uit de Bijbel. Laat je een jaar lang onderdompelen in het onderwijs over identiteit, vrijheid en eenheid in Christus. Om je hart te raken en je leven te veranderen.

Met dit dagboek heb je goud in handen.
Bestel vandaag, dan kun je morgen al beginnen!