Gods liefde haalt de muren neer

Als we een kijkje nemen achter de muren van ons bange hart, dan zien we een groot verlangen om geliefd te worden en om lief te hebben. Alleen Gods bovennatuurlijke liefde kan ons verwonde hart genezen. Door de liefdevolle aanwezigheid van de Heilige Geest in ons leven, zal de innerlijke wond zich sluiten en hebben we de muren om onze angst en pijn te verbergen niet meer nodig.

God roept ons dan tevoorschijn. Hij zegt tegen ons: ‘Kom mijn liefste, kom! Mijn duif in de rotskloof, in de schuilhoek van de bergwand, laat mij uw gedaante zien, laat mij uw stem horen, want zoet is uw stem en uw gedaante is bekoorlijk (Hooglied 2:13-14).

Vrijheid in Christus ligt binnen ons bereik als wij besluiten een mens zonder geheimen te worden én als wij beslissen een mens zonder muren te worden. Angst bouwt muren en hoop bouwt bruggen, maar Gods liefde haalt de muren rondom ons hart neer. Wat is het heerlijk en gezond om een mens zonder geheimen en muren te zijn! Dan worden we een open brief van Christus, leesbaar voor alle mensen.

Uit: Bevrijd van banden