Goedheid, zegen en overvloed!

Jaren geleden speelde de professionele golfer Arnold Palmer een aantal demonstratiewedstrijden in Saudi-Arabië. Toen hij klaar was, was de koning zo onder de indruk dat hij hem een cadeau wilde geven. Omdat Palmer al lang multimiljonair was sputterde hij tegen: ‘Dat hoeft niet. Ik vond het een eer om in uw land te mogen spelen en uw landgenoten te ont­moeten.’ De koning maakte duidelijk dat hij zeer verbolgen was, omdat hij de beroepsgolfer geen geschenk kon aan­bieden. Palmer bedacht zich en zei: ‘Graag een golfclub dan. Een golfclub zou een prachtig aandenken zijn aan mijn be­zoek.’ De koning was tevreden. De volgende ochtend kwam er een speciale gezant naar de hotelkamer van Palmer en overhandigde hem de eigendomspapieren van een golfbaan met 36 holes, compleet met bomen, meren en gebouwen. Dit waargebeurde verhaal leert ons dat als een koning je vraagt met welk geschenk hij je kan plezieren, je hem beledigt als je hem om een klein cadeau vraagt.

Jezus heeft gezegd dat Hij is gekomen opdat wij leven en overvloed hebben (Johannes 10:10). Leven voor onszelf en overvloed om van uit te delen. Als Jezus ‘overvloed’ zegt be­doelt Hij niet ‘zuinig aan’. Hij bedoelt ook niet ‘een beetje’ of ‘net genoeg’. Als Jezus ons overvloed belooft, mogen we meer verwachten dan nodig is. Want God is een vrijgevige beloner en royaal in zijn goedheid. Op het moment dat alles tegenzit of de feiten Gods beloften lijken te weerspre­ken, mag je geloven in de goedheid, de zegen en de overvloed van God.

Juist dan zul je God eren door vrijmoedig voor zijn genadetroon te naderen en Hem onbeschroomd te vragen wat je nodig hebt. Laat je bemoedigen door wat Paulus schrijft: Gods macht is oneindig groot. Hij kan alles doen wat wij Hem vragen, of waar wij aan denken, en zelfs nog veel meer (Efeziërs 3:20, BGT).

Uit: Groeien in geloof