Jij bent goed. Gewoon zoals je bent

‘Want op de grond van het oordeel dat je velt, zal er over je geoordeeld worden, en met de maat waarmee je meet, zal jou de maat genomen worden.’
JEZUS in Mattheüs 7:2

Elkaar de maat nemen, wat zijn we daar goed in. Al van jongs af aan worden we erin getraind elkaars uiterlijk en prestaties te meten. We kijken voortdurend om ons heen. Draagt zij een maatje minder? Dan voel jij je rot. Draagt ze een maatje meer, voel jij je top. Presteert zij beter dan jij? Heeft zij alles goed voor elkaar? Dan heb jij het idee dat je tekortschiet.

We leven in een prestatiemaatschappij en we laten ons gek maken door de verwachtingen van anderen. Het is zo waar: de maat waarmee we anderen meten, is ook de maat die op ons wordt toegepast. En de lat ligt hoog. Stille tijd, huishouden, werk, een sociaal leven, goede daden en ook nog eens genoeg tijd voor jezelf. We moeten het allemaal en het moet ook nog eens perfect. Want wat denken anderen ervan als je het niet allemaal onder controle hebt?

Jezus zegt: ‘Ik laat jullie vrede na; mijn vrede geef ik jullie, zoals de wereld die niet geven kan. Maak je niet ongerust en verlies de moed niet.’(Johannes 14:27) God wil niet dat je je laat opjagen door onmogelijke verwachtingen. Laat je vrede niet roven door alles wat je niet hebt en niet kunt. Laat Gods vrede de boventoon voeren. Maak je niet ongerust en verlies de moed niet, want voor God ben je meer dan genoeg. Gewoon zoals je bent.

Uit: Glow, dagboek voor vrouwen door vrouwen – door Gerdien Lammers