Keuzes bepalen je toekomst

Ik denk veel aan de toekomst,
want het is daar dat ik de rest van mijn leven zal doorbrengen.
(Woody Allen)

Hoe ziet jouw toekomst eruit? Wat verwacht je van de toekomst? Verwacht je gelukkig te worden met een lieve levenspartner, een fijn gezin, een gezellig huis en een prettige baan? Heb je een glanzende carrière voor ogen en voorzie je verre reizen te maken? Misschien zit het erin, misschien ook niet. Jij kunt je plannen maken, maar het is belangrijker om te leren je levensweg met God uit te stippelen. Alleen Hij kan je brengen waar je wezen moet. Vertrouw op Hem. Winnaars zijn in Gods ogen mensen die zeggen: ‘De Heer mag met mij doen wat Hij wil!’ Jeremia, Maria, Paulus en natuurlijk Jezus zijn daarbij ons voorbeeld. Zij gaven hun zelfbeschikkingsrecht uit handen. God mocht het in hun leven voor het zeggen hebben.

Jeremia werd geminacht en vervolgd, maar omdat hij wist welke plaats hij in Gods plan mocht innemen, kon hij de problemen van het leven aan. God maakte hem tot een profeet voor de volken en tot op de dag van vandaag zijn de woorden die hij sprak tot zegen voor miljoenen.

Maria durfde een rol te spelen in het plan dat God had bedacht, zonder dat ze wist wat er precies gebeuren zou. Maar ze werd de moeder van Jezus Christus, de Redder en Verlosser van de hele wereld.

Het levenspad van Paulus ging niet altijd over rozen, maar hij wist dat God in alle dingen zou voorzien. Omdat hij Gods plan voor zijn leven kende, kon niemand hem ervan weerhouden Gods wil te doen. Zijn onderwijs is fundamenteel voor elk kind van God in elke cultuur, tijd en situatie.

Jezus ging de onderste weg, die voerde naar de diepste dood. Hij bleef echter op God vertrouwen, die Hem uit het graf zou doen opstaan. De dood kon Jezus niet gevangen houden en Jezus ontving de grootste heerlijkheid.

Zij en vele andere personen uit de Bijbel leefden een waardevol en vervuld leven. Kijk naar hen en vraag je af of God ook jouw leven zal mogen leiden.

Uit: God speelt geen enkele rol in mijn leven …