Laten we goed spreken en goed doen

We kunnen op zondag naar de kerk gaan, bidden en zingen, maar als we thuis mopperen op onze kinderen en negatief spreken, dan zullen we onze kinderen verliezen. Kinderen groeien niet op in de atmosfeer van de kerk maar in de atmosfeer van thuis.

Als wij het op ons werk altijd beter weten, kritiek hebben en roddelen, dan is de kans groot dat we de laatste zijn die in aanmerking komt voor promotie, en als eerste voor ontslag.

Als we altijd praten over onze zorgen, angsten en alles wat er mogelijk mis kan gaan, dan is de kans groot dat we depressief raken omdat we de vruchten oogsten van de woorden die we zelf in ons hart gezaaid hebben.

Laten we beginnen te oefenen om Gods woorden door te laten klinken in alles wat we zeggen. De atmosfeer thuis en op het werk wordt immers voor het grootste deel bepaald door de woorden die wij daar spreken. Welke woorden spreken we ’s morgens tot onze partner, onze kinderen of collega’s?

Laten we besluiten om minimaal één keer per dag tegen onze geliefden te zeggen dat we van ze houden. Deze woorden blijven hen de hele dag bij en veranderen de atmosfeer in huis.

Laten we voorbereid naar ons werk gaan om woorden te spreken die collega’s opbeuren en bemoedigen. Het zal hen de hele dag stimuleren om aan de slag te gaan.

Laten we ook woorden van leven – van geloof, hoop en liefde – over onszelf uitspreken, want Gods woorden hebben kracht. Zij zullen ons leven en dat van de mensen om ons heen positief beïnvloeden.

Uit: Woorden hebben kracht