Let op je gedachten

U moet anders worden door een nieuwe manier van denken. Dan kunt u ontdekken wat God wil. En wat Hij wil is goed, aangenaam en volmaakt.
Romeinen 12:2, HB

Als wij opnieuw geboren zijn, dan zijn wij verlost en bevrijd uit de slavernij van de zonde. Hoewel wij een nieuw hart en een nieuwe geest hebben gekregen, betekent dit niet dat ons denken automatisch is vernieuwd. Jezus zei dat de Heilige Geest ons denken zal vernieuwen door onze ogen te openen voor de leugens waarin wij geloofden: ‘… en u zult de waarheid verstaan, en de waarheid zal u vrijmaken’ (Johannes 8:32). Als de waarheid ons vrijmaakt, dan houdt de leugen ons gebonden. Dit is de tweede vorm van gebondenheid waar we in ons leven mee te maken krijgen.

De duivel zal zijn uiterste best doen de vernieuwing van ons denken tegen te houden. Hij weet dat hij zijn controle over ons zal verliezen als wij leren de juiste gedachten te kiezen en de verkeerde te verwerpen. Spreuken 23:8 (KJV) zegt: ‘Want zoals een mens denkt, zo is hij!’ Wij zullen alleen veranderd worden als wij ook anders gaan denken. God daagt ons uit om al onze negatieve gedachtepatronen te leren herkennen en te ontdekken hoe wij hun invloed in ons leven kunnen stoppen.

Let op je gedachten,
want je gedachten worden je woorden

Let op je woorden,
want je woorden worden je daden

Let op je daden,
want je daden worden je gewoontes

Let op je gewoontes,
want je gewoontes vormen je karakter

Let op je karakter,
want je karakter bepaalt je bestemming

Uit: Kan een christen gebonden zijn