Vrijwilliger catering

Vrij Zijn heeft het verlangen om mensen te helpen hun identiteit en vrijheid in Christus te ontvangen en te versterken, om samen met christenen uit alle kerken onze eenheid in Christus te vieren.

Vrij Zijn is een gevende organisatie. We bestaan voor de ander, niet voor onszelf. Vanuit die houding zijn we gastvrij en verwennen we mensen door hen te laten merken dat ze geliefd en gewild zijn. We dienen de mensen en elkaar als team waardoor Jezus in ons zichtbaar wordt.

Vrij Zijn werkt vanuit verzoening met God en mensen. We hebben oog voor de veelkleurigheid van mensen en kerken, we waarderen elkaar, stellen ons kwetsbaar op en staan open voor elkaar. Ons dienen en onze organisatie moeten transparant en integer zijn.

Vrij Zijn wil excellent zijn; we geven het beste van onszelf aan God en aan Gods kinderen. Daarin zijn we niet resultaatgericht, maar Woordgericht: ‘U zult de waarheid verstaan en de waarheid zal u vrijmaken.’

Vrij Zijn is flexibel in het omgaan met tegenslagen en onvoorziene uitdagingen, we lossen de dingen samen op en zullen altijd positief spreken over mensen en kerken.

We vragen van jou:
Als vrijwilliger onderschrijf je de missie en het onderwijs van Vrij Zijn van harte. Je leidt een leven van overgave aan Jezus en je hebt een dienende en flexibel houding en je bent goed in staat om te werken onder gezag. Je stelt je op alle gebieden representatief op, hebt een vriendelijke en gastvrije uitstraling. Daarnaast neem je deel aan de bidstonden op de conferentiedagen en ben je betrokken aanwezig bij teamactiviteiten tijdens de conferenties. We verwachten dat je bereid bent om alle voorkomende werkzaamheden aan te pakken. We maken geen onderscheid tussen taken, ze zijn allemaal net zo belangrijk. Je werkt tenminste vier conferenties per kalenderjaar mee.

We vinden het belangrijk dat je kerkelijke gemeente op de hoogte is van je werkzaamheden als vrijwilliger van Vrij Zijn.

Wanneer je als vrijwilliger wilt instromen, nodigen we je uit voor een gesprek in Aalten, waarin we kennis kunnen maken en verschillende onderdelen aan de orde komen (werkwijze, medewerkers, geschiedenis en missie) en een rondleiding door ons mooie kantoorgebouw.

Van ons kun je verwachten:
Als Vrij Zijn willen we goed voor onze vrijwilligers zorgen. Ze zijn onmisbaar in het volbrengen van onze missie. Tijdens een conferentie kun je met eventuele vragen of opmerkingen altijd terecht bij de conferentiemanager. Gedurende het jaar sturen we speciale vrijwilligersmails waarin we je informeren over ontwikkelingen.

Bij Vrij Zijn mag je je reiskosten declareren, zorgen we voor de maaltijden en indien nodig voor een gastgezin.

Op basis van de reacties op de vacature, zullen we een keuze maken wie we toelaten. Een aanmelding als vrijwilliger betekent dus niet automatisch dat je ook wordt toegevoegd aan het team. We zullen te zijner tijd contact met je opnemen voor een eventueel kennismakingsgesprek op ons kantoor in Aalten.