Bijbelschool 2019-2020

Leven vanuit je identiteit in Christus

Dit jaar in september start het tiende leerjaar van de Vrij Zijn Bijbelschool. In de afgelopen jaren hebben we meer dan 1.200 studenten van jong tot oud mogen helpen om hun identiteit in Christus te ontdekken en te versterken. Ingrijpende veranderingen hebben plaats gevonden en veel studenten hebben tijdens dit jaar Gods roeping voor hun leven ontdekt.

Ben jij het zat om je oude identiteit steeds maar weer op te poetsen? Wil je het oude achter je laten en je uitstrekken naar wat voor je ligt? Ben je verlangend te leven in de liefde en de kracht van de Heilige Geest? Kom dan naar de Vrij Zijn Bijbelschool, laat je onderdompelen in uniek onderwijs over wie jij bent ‘in Christus’. Je zult je nieuwe identiteit in Christus gaan ontdekken en genieten.

Algemeen

Avond Bijbelschool
De Vrij Zijn Bijbelschool bestaat uit 30 avonden en 5 praktijkdagen. Op de avonden staat het onderwijs over wie je bent ‘in Christus’ centraal. Op de zaterdagen ontvang je specifiek onderwijs over de Persoon en het werk van de Heilige Geest en mag je leren om een kanaal te zijn van Gods liefde en kracht. We verwachten dat je in dit cursusjaar een Wie je bent in Christus- en een Hoe God naar je kijkt-conferentie bijwoont (deze conferenties zijn gratis).

Instapmodule
De eerste drie avonden kun je volgen als instapmodule. Tijdens deze drie avonden krijg je een indruk van de Vrij Zijn Bijbelschool en daarna is het mogelijk om je als jaarstudent aan te melden.

Certificaat
Alle studenten die minimaal 80% van de lesavonden hebben bijgewoond ontvangen aan het einde van het cursusjaar een certificaat van deelname.

Interactief onderwijs

Kleine groepen
Aan het begin van het schooljaar wordt je door de schoolleider ingedeeld in een kleine groep. Elke lesavond bespreek je in deze kleine groep je huiswerkopdracht, moedig je elkaar aan om het onderwijs in je leven toe te passen en werk je aan een groepsopdracht. Ook op de praktijkdagen vinden er actieve momenten plaats in zowel de grote als de kleine groep. Samen ben je sterker.

Een werkstuk maken
We dagen je uit om in de loop van het jaar je talenten in te zetten door een werkstuk te maken over wie jij bent in Christus. Je kunt denken aan een lied of schilderij of een paper. Misschien kom je zelf op nog een heel ander idee. Het hele cursusjaar werk je zo aan een zeer persoonlijke en concrete verwerking van het onderwijs. Alle werkstukken krijgen een persoonlijke feedback.

Programma
Lesavonden
Datum: Thema: Door:
24-09-19 Thuiskomen bij de Vader Wilkin van de Kamp
01-10-19 Hoe God naar je kijkt in Christus Wilkin van de Kamp
08-10-19 Omhelzing en een kus Gerdien Lammers
15-10-19 Een koninklijke garderobe Gerdien Lammers
29-10-19 Jezus gaf God een gezicht Frans de Jong
05-11-19 God is niet boos op jou Astrid Feddes
12-11-19 God is niet teleurgesteld in jou Arjen ten Brinke
19-11-19 Drie spiegels Gerdien Lammers
26-11-19 Je bent de bron van Gods vreugde Willem J. Ouweneel
03-12-19 Je bent een meesterwerk Frans de Jong
10-12-19 Thuiskomen bij jezelf Gerdien Lammers
17-12-19 Hoe mooi wil je worden (3 ranken) Wilkin van de Kamp
07-01-20 Je bent niet langer een slaaf van de zonde Arjen ten Brinke
14-01-20 In Christus ben je bevrijd van wetticisme Wilkin van de Kamp
21-01-20 Mens zonder geheimen Jaap Feddes
04-02-20 Genade en waarheid Gerdien Lammers
11-02-20 Mens zonder muren Jaap Feddes
18-02-20 Hoe vergeving schenken je leven verandert Frans de Jong
03-03-20 Blijf in zijn liefde Gerdien Lammers
10-03-20 Hoe God naar je kijkt als je lijdt Willem J. Ouweneel
17-03-20 Leven in meerdere seizoenen tegelijk Jan Willem Grievink
31-03-20 Autoriteit in Christus Gerdien Lammers
07-04-20 Mannen en vrouwen in Christus Wilkin van de Kamp
14-04-20 Vrouwen in Christus Wilkin van de Kamp
12-05-20 Mannen in Christus Wilkin van de Kamp
19-05-20 Gods roeping op jouw leven Tim Karreman
26-05-20 Dat ben jij nou typisch! Tim Karreman
02-06-20 Vrijheid in Christus Willem van Slooten
09-06-20 Eenheid in Christus Jan Willem Grievink
16-06-20 Getuigenissen en certificaten Wilkin van de Kamp
Praktijkdagen
Datum: Thema: Door:
02-11-19 Heilige Geest wie bent U? Gerdien Lammers
07-12-19 Groeien in geloof Wilkin van de Kamp
18-01-20 De gaven van de Heilige Geest Gerdien Lammers
14-03-20 Gods stem leren verstaan Jan Pool
09-05-20 Bewegen in de kracht van de Heilige Geest Jaap & Astrid Feddes
Docenten

Een team van 11 docenten wil het komend jaar in jou investeren. Zij hebben het geheim ontdekt van wie ze zijn in Christus en willen dit graag met je delen. Vanuit de kennis en de jarenlange ervaring die zij hebben opgebouwd willen ze je toerusten om Gods liefde te ontvangen, te beantwoorden en door te geven.

Willem van Slooten zal de Vrij Zijn Bijbelschool leiden en je zult dit jaar onderwijs ontvangen van de volgende docenten: Wilkin van de Kamp (hoofddocent), Arjen ten Brinke, Astrid & Jaap Feddes, Jan Willem Grievink, Frans de Jong, Tim Karreman, Gerdien Lammers, Willem J. Ouweneel, Jan Pool en Willem van Slooten.

Lesmateriaal

Als jaarstudent ontvang je, naast een reader met het hele jaarprogramma, de volgende boeken: Wie je bent in Christus, Hoe God naar je kijkt en Live in Love (beschikbaar in het najaar 2019). De boeken worden de eerste avond uitgereikt aan de jaarstudenten. Deze boeken zitten inbegrepen in het lesgeld.

Wie je bent in Christus

God biedt je een onverwoestbare identiteit aan, waar niemand iets van af kan doen en waar niemand iets aan kan toevoegen. Het is je gloednieuwe identiteit in Christus. Het gaat er vooral om hoe God naar je kijkt als je ‘in Christus’ bent. Stop met je oude identiteit op te poetsen en ga genieten van je gloednieuwe identiteit in Christus. Je zult er een mooier mens van worden. Als je gaat ontdekken wie je bent in Christus zul je op elk terrein van je leven in kracht en overwinning wandelen.

Dit mooi vormgegeven dagboekje neemt je in 40 dagen mee op reis naar je nieuwe identiteit in Christus. Laat je 40 dagen lang onderdompelen in Gods liefde voor jou!

Hoe God naar je kijkt

‘Hoe God naar je kijkt’ is het vervolg op de bestseller Wie je bent in Christus. Wilkin laat zien hoe God ‘in Christus’ naar je kijkt. Misschien is dit wel het mooiste boek dat hij tot nu toe heeft geschreven. Geloof jij wat God zegt over jou? Geloof jij wat God ziet in jou? Durf je te geloven dat God van je geniet wanneer Hij naar je kijkt? Dat Hij blij is dat jij er bent? Het is Jezus die God een gezicht heeft gegeven. Dankzij Hem kun je God recht in de ogen kijken. Gods ogen zijn de enige ogen die jou niets verwijten. Het zijn ogen vol van liefde die alles weten en toch vergeven. Heel Gods gezicht zegt dat Hij genadig is en dat jij er mag zijn. Als je in Gods ogen kijkt leer je jezelf kennen en ontdek je wie je bent: gewenst, gewild en innig geliefd. Dit boek verdient het door iedereen gelezen te worden.

Kosten

De kosten van de Vrij Zijn Bijbelschool 2019/2020 zijn:
€ 55,- voor de instapmodule (wanneer je later verder gaat als jaarstudent worden deze kosten verrekend met de kosten voor jaarstudenten)
€ 490,- voor jaarstudenten

De kosten zijn inclusief:
– Administratiekosten
– Lesmateriaal (Boeken (Wie je bent in Christus, Hoe God naar je kijkt, Live in Love) en een reader)

Kortingen
– 10 % voor echtparen (€ 882,- per echtpaar)
– 50 % voor studenten (€ 245,- per student) *

Kortingen mogen bij elkaar opgeteld worden.

Betaling
Er zijn twee betalingsmogelijkheden:
– Eenmalige betaling via iDeal, creditcard of PayPal (€ 15,- korting)
– Betaling in termijnen (5 termijnen). U ontvangt van ons op vijf momenten (verspreid over diverse termijnen) een mail met een betaallink waarin u de betaling kunt doen (via iDeal, overboeking, creditcard en PayPal)

Annulering
Bij annulering worden de volgende kosten in rekening gebracht:
– Bij het afmelden voor de instapmodule brengen wij €15,- in rekening
– Afmelden voor aanvang van de eerste lesavond kost € 25,-
– Afmelden na 1 september 2019 kost 50% van het lesgeld: € 245,-
– Afmelden na 10 december 2019 kost 100% van het lesgeld: € 490,-

* Speciale korting voor studenten
Ben jij een MBO, HBO of WO student? Meld je aan voor onze Vrij Zijn Bijbelschool en ontvang 50% studentenkorting op het cursusgeld! 

Locatie en tijden

Locatie
Gebouw de ‘Akker’
Reehorsterweg 88
6717 LG Ede

Schooltijden
Dinsdagavonden van 19:45 tot 22:00 uur.
Praktijkdagen van 10:00 tot 17:00 uur.

De Vrij Zijn Bijbelschool is volgeboekt.
De inschrijving is gesloten.