Vrij Zijn TV

Hoe vergeving schenken je leven verandert 

Vergeving schenken is het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven.Vergeven is de sleutel tot vrijheid, vrede, genezing en een hoopvolle toekomst. Word abonnee en mis geen aflevering!

Als je partner is vreemdgegaan
In deze aflevering horen we het verhaal van Eric en Olga. Op een mooie zomerse dag gaven Olga en Eric elkaar na 3,5 jaar verkering het ja-woord. Ze vonden een huisje, gingen elke zondag samen naar de kerk. Ze hadden allebei werk, hobby’s, sociale contacten en: ze hadden elkaar. Alles verliep schijnbaar vlekkeloos. Totdat Olga na vier jaar huwelijk de, voor Eric, schokkende bekentenis deed dat ze aan het begin van hun huwelijk een relatie met een andere man was aangegaan, en dat ze deze pas kortgeleden had beëindigd. Wat Eric in 5 minuten te horen kreeg zou hun gezamenlijke toekomst op het spel kunnen zetten. Bijna instant wist hij welke keuze hij zou maken. Jezus zei dat Hij niet gekomen is om ons te veroordelen, maar om ons te redden. Het evangelie is het evangelie van hoop en genade. Zing het uit naar God, die ook jouw wond in een wonder kan veranderen.

Hoe vergeving schenken je leven verandert (2)
‘Ik vergeef je’ zijn misschien wel de moeilijkste woorden om uit te spreken. Er is iets van je geroofd: je vertrouwen in mensen, je waardigheid, je reputatie, je gezondheid. In deze uitzending vertelt Jan Nobel hoe hij als puber niet mocht zijn zoals God hem bedoeld had. Elke vorm van creativiteit werd door zijn vader van tafel geveegd. De kunstacademie of het conservatorium waren uitgesloten. Uiteindelijk heeft hij in de wereld het nodige bereikt. Hij begon echter steeds meer op zijn vader te lijken. De geschiedenis herhaalde zich, ten koste van zijn gezondheid en van wie hij was. De dag dat Jan zijn vader vergaf veranderde alles in een oogopslag. Vergeving schenken is de sleutel tot genezing en een hoopvolle toekomst. Blijf kijken. De boodschap van vandaag kan ook jouw leven voorgoed veranderen.

Hoe vergeving schenken je leven verandert (1)
Vergeving schenken is niet gemakkelijk. Het is makkelijker om je bitterheid te koesteren en wraak te zoeken. Maar wraak kan niet ongedaan maken wat jou is aangedaan. Bitterheid kan je niet teruggeven wat je bent kwijtgeraakt. Vergeving schenken is de keuze om los te laten. Waar woede en pijn je verbinden aan de dader, zal vergeving schenken je losmaken van de pijn én de dader. Vergeven is niet vergeten, vergeven is verwerken. Deze aflevering met aangrijpende levensverhalen kan je helpen om stap voor stap los te komen van wat je is aangedaan en het leven weer te omarmen. Jij hebt de vrijheid om te kiezen de ander te vergeven. Die vrijheid kan niemand je ontnemen. Die kun je hoogstens jezelf onthouden. Vergeving schenken is het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven.Vergeven is de sleutel tot vrijheid, vrede, genezing en een hoopvolle toekomst.