Live in love

Week 8

De achtste en daarmee de laatste week van de korte onlinestudie van Live in Love is aangebroken. Vorige week hebben we gelezen dat ieder mens littekens met zich meedraagt. Sommigen trekken nog wat bij het omslaan van het weer, anderen vervagen een beetje, en sommige littekens helen elke dag een beetje meer. Maar elk litteken laat ons zien wat we hebben meegemaakt, wat we hebben overwonnen. Al zouden we soms liever willen dat ons de pijn bespaard was gebleven, onze littekens dragen bij aan wie we zijn.

Deze week zullen we het laatste gedeelte van het boek Live in Love bekijken. Vanuit welke theologie handel jij: de open armen theologie of de oudste zoon theologie? Hoe gaan we als kerk om met de jongste zonen en dochters? Bieden we hen een heilig, en daarmee veilig thuis of stellen we voorwaarden aan hun komst en aan hun ‘welkom zijn’? Genoeg om over na te denken en met elkaar over te spreken in de laatste week van deze korte onlinestudie.

Mocht je alle acht weken hebben gemist, of nogmaals willen doorlopen? Ze zijn allemaal terug te vinden op onze website. We willen je helpen om voor jezelf of in kleine groepen – via zoom of op anderhalve meter afstand – het onderwijs van Live in Love tot je te nemen en door te geven. In elke lesbrief vind je een kort filmpje, verwerkingsvragen, een kleine opdracht, een link naar een muziekclip en iets om over na te denken met een lekker bakkie koffie. Laten we samen dit mooie onderwijs verspreiden door ons land.

Deze week in ingedeeld in de volgende stappen:

  • Lezen
  • Kijken
  • Vraag
  • Opdracht
  • Om over na te denken